Arvelin jo blogia aloittaessani, että yksi asia, joista voi tulla pulaa, on sukkahousut. Ostin varastoon lämpimiä ja ohuita sukkahousuja ajatellen, että näillä nyt ainakin yritän pärjätä. Ensimmäiset paksut sukkahousut hajosivat tänään; molemmissa jaloissa on isonvarpaan kohdalla mojovat reiät.

Sukkahousuihin palaa rahaa aina melko huomaamatta, ja niitä tulee hankittua aika usein, koska ne katoilevat ja kuluvat puhki nopeasti. Käytän paljon hameita, joten tarvitsen sukkahousuja melkein päivittäin. Mistä siis saisi kestäviä sukkahousuja? Varpaista puhkikuluneet sukkahousut päätyvät minulla kyllä nykyään legginseiksi, eli pois en niitä heti heitä. Mutta on se nyt turhauttavaa, että 2 viikkoa vanhat, 10 euroa maksaneet sukkikset hajoavat käsiin!

Luonnonkuitu vs. synteettiset kuidut -aiheesta nousi muuten paljon keskustelua. Keskustelussa kävi mm. ilmi, että luonnonkuitujen valmistus on usein yhtä epäekologista kuin keinokuitujen, toisin kuin edellisessä postauksessa väitin. Olen itse alkanut kiinnittää vaatteiden materiaaleihin huomiota vähitellen vasta viimeisen vuoden sisällä, joten en ole oikein hajulla, mitä pitäisi käyttää. Akryylikeskustelun jälkeen päätin, etten enää osta akryylineuleita kaupasta ostolakkonikaan jälkeen, koska ne ilmeisesti kuluvat paljon nopeammin kuin villaneuleet. Villa maksaa maltaita, mutta toisaalta maksaa itsensä myös takaisin. Parhaiten kestäneet vaatteni ovat yläasteelta mummolta ja äidiltä saadut 2 villatakkia, jotka ovat olleet joka talvi ahkerassa käytössä. Käytän paljon neuleita ja neuletakkeja, joten niiden materiaaleihin olisikin hyvä alkaa kiinnittää huomiota.

Tämä vuosi on muuten omiaan kertomaan vaatteiden ja eri materiaalien kestävyydestä. Täytyy pistää raporttia myöhemmin siitä, mitkä vaatteet ovat kestäneet ja mitkä hajoilleet. Kai tässä oppii itsekin ostamaan kestävämpiä vaatteita jatkossa.

Kertokaa muuten, jos löydätte jostain hyvännäköisiä ja kestäviä luomuvaatteita! Oma luomupuuvillateepaitani laatu näyttää todelliselta pettymykseltä. Kaupoissa olen hiplaillut luomupuuvillaisia vaatteita joskus kesällä, mutta jostain syystä ne kaikki tuntuivat siltä, kuin venähtäisivät heti käytössä. Puuvillavaatteiden laatu on muutenkin tosi vaihtelevaa. Jos jollain on vinkkejä, mistä tunnistaa laadukkaan puuvillavaatteen, niin kiitos, otamme vastaan!