Noniin, olen ollut muutaman päivän lakossa ja päädyin heti kirpparille käymään! En tosin löytänyt muuta kuin ihastuttavan pienen lilan, ruutukuvioisen huivin ja ohuen, läpikuultavan Kapphallista alunperin kotoisin olevan paidan. Paita tulee toimimaan varmaan usein keikkapaitana. Se on sopivan siisti, mutta kuitenkin tarpeeksi rento ja sopii varsinkin talven juhliin mustien housujen kanssa. Huivi on ihana ja pääsi heti käyttöön. Kaksi syksyn trendiä samassa: liila ja ruutukuosi, hih! Kyse oli tässä tapauksessa SPR:n kirppiksestä, joten omatuntokaan ei paina, kun tiedän, että rahani menevät oikeasti hyvään tarkoitukseen.

Tyylini koostuu tällä hetkellä lähinnä hameista, t-paidoista, neuletakeista ja erilaisista sukkiksista ja polvisukista. Kaulassa on melkein joka päivä huivi ja päässä uusi ihana lakkini. Kengät ovat kaikki matalapohjaisia; sekaan mahtuu Vagabondin ballerinat ja herrainkengät, toiset mustat ballerinat, konjakinväriset syyssaappaat ja kankaiset mustat Ked's-tennarit. Pyrin tyylissäni käytännöllisyyteen ja nopeuteen. Arkiaamuina olen yleensä aina kiireessä ja myöhässä laittautumassa, joten on tärkeää, että kaikki sujuu nopeasti ja vaatteet käyvät helposti yhteen. Toinen luottoasuni on - ah, kuinka luovaa! - musta t-paita ja farkut. Erilaisia mustia t-paitoja löytyykin kaapista paljon, eivätkä ne yleensä jätä  pulaan huononakaan päivänä. Lisäksi niitä on niin mukavan turvallista pitää päällä, kun menee katsomaan vaikka hyvää keikkaa.

Kun ostan jotain uutta (ja nythän en aio ostaa), mietin aina, miten se käy muihin vaatteisiini. Jos onnistun ostamaan jotain hölmöä, mitä en käytäkään, niin se päätyy välittömästi kirpparille. Tällä hetkellä vaatekaapissani ei taida juurikaan olla vaatteita, jotka eivät olisi olleet päällä viimeisen vuoden aikana - paitsi kesäisiä hellevaatteita, joille ei tullut käyttöä surkean kylmän kesän aikana!

Perjantaina on tilaisuus käydä Tampereella lempikirppikselläni, Radiokirppiksellä. Ostolakostani huolimatta en aio jättää tilaisuutta väliin, kun kerran Tampereella käyn. Yritän kuitenkin käyttää rahani viisaasti!

Lisää juttua kirppiksistä ja second hand -liikkeistä, niiden ekologisuudesta ja ei-ekologisuudesta, järkevyydestä ja ei-järkevyydestä on tulossa vielä, kunhan jaksan paneutua asiaan kunnolla. Luultavasti joskus ensi viikolla.