Noniin. Uusi vuosi alkaa taas, ja lupaan yrittää postailla taas vähän useammin. Ajattelin tässä postailla siitä, miten lakkoni sujuu tälllä hetkellä. Jatkossa lupaan kirjoittaa asiaakin!

Joulu tuli ja meni ja selvisin siitä kerrankin suhteellisen vähällä turhalla krääsällä. Joululahjoiksi ostelin unicefin pehmeitä paketteja, eli annoin rahaa hyväntekeväisyyteen ystävien ja sukulaisten puolesta. Perheelle ja poikaystävälle ostin muutaman kirjan ja siskolle Secco-shopin vetoketjuruusun. Lahjaksikin sain mm. luomuruokaa, kirjoja, levyjä ja lakanoita - ei siis oikeastaan mitään turhaa. Kerrankin näin!

Ostoslistani ensi syksyä varten pyörii edelleen päässäni ja muuttaa muotoaan. Tässä sen taas näkee, miten mieli haluaa asioita, joita en oikeasti tarvitse. Olen käynyt pari kertaa kirppiksillä ja löytänyt jonkun verran hyviä perusvaatteita, joita kaikkia käytän usein. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan olen huomannut myös jättäväni kivoja ja sopivia vaatteita ostamatta kirpputoreiltakin vain sillä perusteella, että en niitä tarvitse. Jotain siis on ilmeisesti mennyt perille tämän lakon aikana.

Kävin myös kääntymässä Vero Modassa nähdäkseni, mitä pikkumustat maksavat siellä. Olin nimittäin vähällä ostaa pikkumustan parillla kympillä UFFilta, kun tajusin, etten oikeastaan ehkä edes tulisi käyttämään sitä ja että hinta on oikeastaan aika korkea. Vierailu vaatekaupassa alennusmyynnin aikaan ja pitkän tauon jälkeen tuntui hämmentävältä. Halpojen vaatteiden paljous houkutti, mutta samalla jollain tapaa kammotti. Huomasin samalla, miten tyytyväinen olenkaan tämän hetkiseen vaatekaappini sisältöön. Mieleeni tuntuu vihdoinkin iskostuneen, että en oikeasti tarvitse tai kaipaa uusia vaatteita.

Jouduin muuten ostamaan parit uudet rintaliivit ja sukkahousuja, kun vanhat hajoilevat. Sen enempää en ole kuitenkaan lupauksistani luistanut. Paitsi että pikkujouluja varten ostin uuden luomivärin. Luulen, että saatan ostaa uudet mustat nahkasaappaat, kun luottokenkäni hajoilevat. Toinen vaihtoehto on vegaanisaappaat, jotka näin serkkuni jalassa ja ihastuin. Jokatapauksessa olen nyt miettinyt, että tässä kohtaa voisin luistaa lupauksestani, koska ihan oikeasti tarvitsen kevääksi kengät, jotka eivät vuoda heti, kun maa on yhtään kostea.

Olen kuitenkin tyytyväinen tilanteeseen, koska huomaan, että lakko on oikeasti vaikuttanut asenteisiini ja kulutustottumuksiini. Toivottavasti tämä on pysyvää.