Hajamielisyyteni johtaa harmittavan usein tilanteisiin, joissa ostan asioita, joita en muuten ostaisi. Viime viikonloppuna olin vähällä ostaa sukkahousut, koska olin lähdössä juhliin ja unohtanut kaikki ohuemmat sukkahousuni väärään kaupunkiin. Pärjäsin juhlissa lopulta paksuissa mustissa sukkahousuissa, vaikka ne hiostivatkin jalassa koko illan, eivätkä näyttäneet kovin viehättäviltä.

Samankaltainen tilanne sattui viime viikolla, kun olin unohtanut meikkipussini vanhempieni luokse - taas väärään kaupunkiin. Jouduin olemaan viikon aikana paljon esillä, mm. luokan edessä opettamassa, joten meikittömyys tuntui vähän ahdistavalta ajatukselta. Lähdin siis etsimään tällä kertaa vähän ekologisempaa kosmetiikkaa.

Löysin Ekolosta Lavera-merkkisen ripsivärin, jonka valmistukseen on käytetty mahdollisimman ekologisia aineita, eikä tuotetta ole testattu eläimillä. Purkin hinnaksi tuli 16 euroa ja harmi kyllä tuote osoittautui isoksi pettymykseksi. Ripsiväristä lähtee väriä niin vähän, että sitä täytyy lisäillä monta kerrosta, eivätkä ripset jää edelleenkään kovin tummiksi ja tuuheiksi. Väri antaa kyllä mukavasti pituutta ripsille ja erottelee, eikä klimppiinny ripsiin. Joillekin tuuhearipsisemmille se siis saattaakin sopia, mutta omilleni kaipaan enemmän tehoa.

Meikkivoiteen - jota ilman en koe pärjääväni viikkoakaan - löysin Body Shopista. Ja okei, Body shop ei ehkä ole kaupoista ekologisin, mutta ainakaan tuotteita ei testata eläimillä. Sain parasta palvelua ikinä; myyjä kokeili eri sävyjä kasvoilleni ja ohjeisti niin hyvin, että uskaltauduin ostamaan 20 euron öljyttömän meikkivoiteen. Voide on osoittautunut ihan kohtuulliseksi, vaikka pidän edelleen enemmän omasta lumenen luonnollisen jäljen jättävästä voiteesta. Body shopin voide taas on aika peittävä ja sävy on vähän liian punertava iholleni. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen.

Ekolosta sattui mukaan myös Ole Hyvä -sarjan käsisaippua ja vartaloshampoo. Näitä suosittelen ehdottomasti! Sarjan tuotteet ovat suomalaisia, ekologisesti valmistettuja ja luontoon täysin hajoavia. Tuoksut ovat luonnon omia ja aivan ihania. Kaiken lisäksi Ruohonjuuressa ja Ekolossa voi käydä ostamassa tuotteita omaan purkkiin, joten pakkausjätteestäkään ei tarvitse huolehtia.

Kävin ensimmäistä kertaa elämässäni myös Tampereen Ruohonjuuressa perjantaina. Valikoima on todella kattava ja hyvä. Sieltä löytyy ekologisempaa kosmetiikkaa, ruokaa ja mm. Globe Hopen vaatteita ja laukkuja. Tekisi mieli käydä sielläkin vielä tutkimassa reilun kaupan tee-, kahvi- ja suklaalaatuja, joita näyttää löytyvän aika mukavasti. Itselleni mukaan tarttui hyvän tuoksuinen ja hellävarainen Sante-deodorantti, Frantsilan luonnonhammastahna (hyvää!) ja levy Maya-luomuchilisuklaata (tosi hyvää!).

Paikallisia ekokauppoja pitäisi käyttää enemmänkin hyväksi. Ajattelin liittyä luomuruokapiiriin heti kun saan muutettua ja selvitettyä, miten tulee toimia. Piirejä on ympäri Suomea ja niiden kautta saa hyvää ja tuoretta luomuruokaa suoraan tuottajilta. Loistava systeemi!