Päätin aloittaa tämän blogin kirjoituksen tänään. Olen juossut kaupoissa ostamassa uusia kivoja syysvaatteita taas sitä tahtia, että välillä havahdun huomaamaan, etten oikeasti tarvitse mitään uutta. Omaa ilmettä voi piristää myös second hand -vaatteilla, joten kaupoissa ravaaminen pelkkää piristystä varten tuntuu aika hölmöltä.

Päätös eli blogini teema menee siis näin: haastan itseni olemaan ostamatta uusia vaatteita kaupasta ainakaan vuoteen. Poikkeustilanteita saattaa tulla, mutta raportoin niistä erikseen tähän blogiin. Kirpparishoppailu on edelleen sallittua, samoin kuin UFFit ja muut second hand -kaupat. Päätin myös, että ennen kuin varsinainen projekti alkaa kunnolla, minun on ostettava varastoon vähän vaatteita (kröhöm...). Pitkällisen kartoituksen perusteella olen todennut, että tarvitsen vielä muutamia paksuja sukkahousuja kivoilla kuoseilla ja parit polven yli ulottuvat sukat. Niiden kanssa kelpaa sitten käyttää kivoja kirpparihameita! Sukka- ja alusvaateostoksille saattaa muutenkin tulla tarvetta, mutta olen yrittänyt hoitaa niitä jo ennakkoon niin ettei niiden takia tarvitsisi mennä kiusaamaan itseäni vaatekauppaan.

Annan siis vielä ensi viikon itselleni armonaikaa. Sen jälkeen lupaan, etten käy enää kaupoissa ostelemassa itselleni kaikkea kivaa noin muuten vaan.

Teemaan kuuluu tietysti muukin kuluttaminen. Yritän pärjätä mahdollisimman ekologisilla pesuaineilla, ostaa luomuruokaa ja reilua kauppaa. Olen kasvissyöjä jo valmiiksi, enkä omista ajokorttia, joten niillä mennään edelleen. Yritän välttää turhia kosmetiikkaostoksia ja vahtia ostamieni kosmetiikkatuotteiden ekologisuutta. Ja ylipäätään turhan tavaran ostaminen on nyt pannassa. Muutamme pian uuteen kotiin ystäväni kanssa, joten en voi kieltää itseltäni sisustustavaroiden ostelua, mutta yritän pysyä kohtuudessa. Myöhemmin tässä blogissa yritän myös vähän selventää, miksi tähän projektiin lähdin ja miksi oikeastaan koen kuluttamisen vähentämisen tärkeäksi.

Korostan vielä, että pidän muodista ja kivoista vaatteista paljon ja ajatus tästä blogista syntyi osittain siksi, että olen löytänyt itseni aika monta kertaa selailemassa ihania muotiblogeja verkossa. Ne blogit osaltaan ovat yllyttäneet ostamaan vähän turhankin paljon vaatteita, joten tämä on ehkä myös pieni vastareaktio muotiblogimaailmaan. Ei siinä, monet bloggaajathan ovat loistavia kierrättäjiä  ja miettivät paljon omien valintojensa ekologisuutta blogeissaan.

Yritän raportoida projektin onnistumisesta noin kerran viikossa. Blogia kirjoitan lähinnä siksi, että tahdon osoittaa tällaisen projektin mahdolliseksi - tinkimättä siitä, että tahdon edelleen kiinnittää huomiota siihen, mitä päälleni puen. Toisaalta blogi on minulle myös itsekontrolloinnin väline. Ilman tätä blogia projekti tulisi tuskin koskaan onnistumaan.

Kommentit ovat erittäin tervetulleita! Tästä se siis lähtee.