Olen tehnyt päässäni listaa. Ostohimo on jostain syystä päässyt taas riistäytymään käsistä ja odotan kovasti hetkeä, kun tämä lakko loppuu (eihän siihen ole aikaa kuin 11 kuukautta!). Lista kuuluu näin:

Tarvitsen ehdottomasti vuoden päästä:
- uuden syystakin, koska tämänhetkinen on ollut käytössä jo viisi vuotta ja se on tylsä ja kyllästyttää minua.
- uudet jumppahousut, koska tahdon näyttää uskottavammalta aerobic-tunneilla, joilla tunnen oloni oudoksi ja kömpelöksi
- ehkä myös uuden jumppatopin. tai pari.
- uimapuvun ja uimalasit, että voin alkaa harrastaa uintia (saattaa nousta todelliseksi tarpeeksi jo ennen lakon loppua. Ehkä tästä voi joustaa?)
- Paksumman, näihin säihin sopivan mustan tai harmaan neuletakin.
- Mustan tunikan, koska kaikilla uskottavilla tytöillä on sellainen ja Honey Junkien blogi asettaa vastuttamatonta kiusausta
- uudet sadetta sietävät kivat kengät syksyyn
- punaiset ballerinat kesäksi
- pitkän, pitkähihaisen lämpimän pooloneuleen
- uskottavia teepaitoja eri tilanteisiin
- liuta vaatteita, joissa tuntisin olevani uskottava eri tilanteissa: mm. opettaessa, lavalla soittaessa (mm. juhlat, isommat keikat jne), bileissä, hienommissa bileissä, jne jne
- jne.

Pääni huutaa, että tarvitsen tämän kaiken. Toisaalta mietin, että jos kerran aion elää ilman näitä asioita vuoden, niin miten nyt sitten yhtäkkiä ne ovat aivan välttämättömiä vuoden päästä? Huomautettakoon vielä, että nämä kaikki olisivat todennäköisesti jo päätyneet kaappiini, jos en olisi hyvin määrätietoisesti - ja samalla itselleni runsaasti kiukutellen - päättänyt olla niitä ostamatta lakon takia. Tosin osaa näistä vaatteista en ole vielä löytänyt.

Ostin muuten lohdutukseksi itselleni Tigin 30 euron hiustenmuotoilutuotteen ja kävin kirpparilla, josta löysin kivan trikoopaidan. Poden hieman huonoa omaatuntoa, mutta hiustenmuotoilutuotteethan eivät varsinaisesti kuuluneet lakon aiheeseen ja tätä olin harkinnut viikkotolkulla. Ja jos yllä olevaa ehdottomien tarpeiden listaa katsoo, niin eihän tämä ole vielä mitään!
P.S. Näiden lisäksi on tietysti vielä liuta vaatteita, joita kauheasti haluaisin, mutten ole löytänyt näille vaatteille vielä yhtä vakuuttavia perusteluja.